Istorie

Crama Liuta este situată la dealurile de vii ale Dobrogei în Babadag, printre satele pline de istorie a celui mai bun vin. În dobrogea vinul este produs dintotdeauna și mai mult de atât, legenda spune că pe acest teritoriu a fost începută creștinarea poporului de către Sfântul Andrei.
Tot aici, în mod simbolic, a fost înființată Crama Liuta, preluând de-a lungul timpului această semnificație divină.
Atât vinul, cât și strugurii de masă sunt produse în cele mai calitative condiții datorită resurselor bogate oferite de această regiune. Noblețea vinului roșu și delicatețea vinului alb sec sau demisec sunt cu siguranță autentice.

Vinuri

Crama Liuta produce în această zonă vinuri albe și roșii deopotrivă, în proporții aproximativ egale. Sortimentul cheie este popularul soi din această zonă – aligote, din categoria vinurilor albe, și merlot – pentru vinurile roșii. Pe lângă cele două sortimente, în ceea ce privește vinurile albe, crama pune la dispoziție și Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel și desigur Fetească Neagră, Pinot Gris – alb și Cabernet Sauvignon și Pinot Noir; – pentru vinurile roșii.
Vinurile produse la Babadag și-au câștigat renumele atât pe plan intern, dar îndeosebi pe plan internațional, cu atât mai mult cu cât acestea poartă amprenta istoriei.

Crama Liuta

Povestea noastră se ancorează de istoria viticulturii zonale, care datează încă din secolul 4 Î.Hr. Asta face ca logo-ul nostru, o simplă amforă, să aibe de fapt o însemnătate istorică, din timpul Imperiului Roman și cultura Dacică.
Poziționarea geografică strategică a podgoriei din Dobrogea crează ambientul ideal pentru a produce un vin din struguri copți, în cel mai dogoritor soare al României, dar și cel mai bogat pământ al Deltei Dunării.
Sărbătorim istoria Dobrogei de acum 2000 de ani și dorim să îi facem mândrii pe românii prin continuarea tradiției de a face un vin național, cu gust autentic și plin de istorie.
Istoria locului face din Crama Liuta o experiență reală a vinurilor autentic Dobrogene.